Informatie

De 30 kilometer tocht is een uitdagende wandeltocht over het eiland Goeree – Overflakkee. Met een normaal wandeltempo is het mogelijk om na 6 uur de finish te halen.  Dit parcours slaat eigenlijk zowel de oostkant als de westkant van het eiland over.  Na de start in Middelharnis wordt er direct overgestoken naar het plaatsje Battenoord. Hier wordt er parcours van de ‘echte’ omloop gevolgd tot aan Oude-Tonge waarna de oversteek wordt gemaakt naar Stad aan ’t Haringvliet. Hier wordt het laatste stuk van deze tocht gevolgd op het parcours van de ‘echte’ Omloop tot aan de finish. Kortom een mooi tochtje over het centrale gedeelte van het eiland Goeree – Overflakkee.

De 30 kilometer start zaterdagochtend om 09:00 in Middelharnis (Diekhuusplein). De laatste loper moet zaterdagavond 19.00 uur binnen zijn.

In samenwerking met de PGGO kunnen ook dit jaar weer deelnemers met een scootmobiel meedoen. Het parcours is hetzelfde als voor de 30 kilometer wandelen, alleen starten de scootmobielen om 09.00 uur voor de lopers uit.

 

Je kunt hier de route bekijken.