Omloop Goeree-Overflakkee

Welkom op de officiële site van De Omloop!

De reguliere Omloop is helaas afgelast maar om de lange afstand wandelliefhebbers toch een uitdaging te bieden kunt u nu
in de week van 27 augustus t/m 2 september in uw eigen omgeving de 1e Virtuele Omloop (110 km) of Kennedymars (80 km) gaan wandelen.

De 80 km moet binnen de 20 uur (incl. rustpauzes) en de 110 km binnen 24 uur (incl. rustpauzes) worden volbracht.

Na afloop ontvangt u per e-mail (in pdf-bestand) een certificaat, stempel voor de Kennedywalker of LDW-stempelkaart, plaatje en stempel voor in het Wandelkilometerboekje.

Indien gewenst kunt u ook inschrijven inclusief een unieke herinnerings- medaille.

Absolute voorwaarde voor stempel/ certificaat/ medaille is dat u vóór 10 september 2021 door middel van een scherm-print van de door u gebruikte app (Strava/ Runkeeper/ Mapmywalk, etc) bewijs overlegt voor zowel afstand als verstreken tijd inclusief pauzes. We volgen hierbij de regels van de KWBN voor virtuele wandeltochten.

Dit bewijs kunt u sturen naar:  inschrijvingen@omloop.com

Inschrijving en deelname alleen online / digitaal via de website.

N.B. het is niet toegestaan bij meer dan één organisatie de routegegevens door te geven voor de LDW stempelkaart of de Kennedywalker stempelkaart.

 

31e Omloop op 27 en 28 augustus 2021 afgelast

Dit hadden we vorig jaar niet kunnen bedenken. Met pijn in het hart en ondanks de lichte versoepeling van de Coronamaatregelen die gisteren 20 april werden aangekondigd hebben we helaas moeten besluiten dat de Omloop van Goeree-Overflakkee dit jaar nog niet door kan gaan.
De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de Omloop te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten.
De Omloop is een groot evenement en we beginnen dan ook al ruim van tevoren met de voorbereidingen. Daar komen ook kosten bij kijken. De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om de volledige voorbereiding te starten, terwijl dat wel al zou moeten. Bovendien moeten ook de deelnemers op tijd beginnen met hun voorbereidingen c.q. training. Door deze beslissing nu te nemen, weten wandelaars, vrijwilligers, sponsors, partners, leveranciers etc. waar zij aan toe zijn.
In de tussentijd moedigen we iedereen aan om in beweging te blijven. Juist nu, en wandelen kan immers altijd en overal. De datum voor de volgende Omloop is reeds vastgesteld,
wij zien u graag volgend jaar op 26 en 27 augustus 2022!
 

 

De Omloop is een tocht van 110 kilometer over het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Deze tocht moet binnen 24 uur afgelegd zijn. In deze 24 uur worden alle elementen van Goeree-Overflakkee getrotseerd. Zo gaat de tocht over het strand en door unieke natuurgebieden zoals de slikken van Flakkee. Het is een uitputtingsslag, maar alles wordt gegeven om deze uitdaging te volbrengen en bovendien wordt er een bijzonder goed doel mee gesponsord. Voor de 31e editie van De Omloop op 28 en 29 augustus 2020 wordt wederom het Sophia Kinderziekenhuis de bestemming van het bij elkaar gelopen bedrag! Het specifieke project is het Sophia Moeder en Kind Centrum.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Bekijk alle

Eilandennieuws 3 september 2021 Interviews

05-09-2021 | 16:16 Deelnemers aan de Virtuele Omloop geinterviews door Eilandennieuws. Abonnee editie van 3 september, pagina 8 en pagina 9.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Anoniem

25-05-2022 | 07:40 Aan: Ter nagedachtenis aan Rien van Zanten