Goede doel 2017

Naast het verleggen van je eigen grenzen wordt met het lopen van de Omloop ook een goed doel gesponsord. Dit goede doel zorgt voor een extra motivatie voor de deelnemers om de finish te halen.

Het goede doel voor de aankomende editie is het Sophia Kinderziekenhuis met als specifiek doel : Lopen voor kinderen met levensbedreigende hartritmestoornissen!

Wist u dat tien procent van alle sterfgevallen op de kinderleeftijd in Nederland wordt veroorzaakt door plotselinge hartdood? Dit komt vaak door erfelijke hartritmestoornissen.

"Helaas is het met de huidige kennis nog niet goed mogelijk om alle kinderen met een risico op plotse hartdood te identificeren. En er is niet voor iedere erfelijke hartritmestoornis geschikte medicatie" vertelt kindercardiologe Janneke Kammeraad van het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Het is van levensbelang om te onderzoeken hoe erfelijke hartritmestoornissen ontstaan en met welke medicatie deze kinderen behandeld kunnen worden. Dat is waar de afdeling kindercardiologie zich hard voor maakt, zodat er in de toekomst veel minder kinderen overlijden aan plotse hartdood en minder patientjes restschade hebben in de hersenen ten gevolge van een reanimatie.

Komt u in actie?

Vindt u het ook belangrijk dat we dit onderzoek kunnen starten?

Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken!

Kijk voor meer info over het goede doel op Vrienden van het Sophia

of download de sponsorfolder.

 

Omloop sponsorfolder 2017 HIER