Goede doel 2020

Naast het verleggen van je eigen grenzen wordt met het lopen van de Omloop ook een goed doel gesponsord. Dit goede doel zorgt voor een extra motivatie voor de deelnemers om de finish te halen.

Het goede doel voor de aankomende editie is het Sophia Kinderziekenhuis met als specifiek doel het Sophia Moeder en Kind centrum. 

Kom in actie voor het Sophia Moeder en Kind centrum!

 In de meeste gevallen eindigt een zwangerschap met de geboorte van een gezond kind. Maar dit is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1400  kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Dit is uiteraard een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan moeder en kind te leveren. Zo wordt op de afdeling Neonatologie gezorgd voor te vroeg geboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben.

Alle lopers van de Omloop kunnen zich in 2020 inzetten voor het Moeder en Kind Centrum en bijdragen aan een levensreddende wens.

Het Sophia Moeder en Kind Centrum is voor streekziekenhuizen in Zeeland, Zuid-Holland en een deel van Noord-Brabant verantwoordelijk voor het vervoer van deze allerkleinsten. Zodat zij in Rotterdam de specialistische zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Dit vervoer gaat per ambulance maar voor optimale zorg is hiervoor een speciale transport couveuse nodig. Een warme, veilige omgeving voor de kwetsbare baby voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden. Denk hierbij aan het continu observeren van de vitale functies zoals de hartslag, ademhaling en bloeddruk. Maar ook het ondersteunen van de ademhaling en het toedienen van medicatie. Voor dit uiterst belangrijke apparaat is veel geld nodig en daarom vragen we uw hulp.

Met de sponsoropbrengst van deze 31e Omloop willen wij een bijdrage leveren aan de realisatie van een speciale transportcouveuse voor het Sophia Moeder & Kind Centrum.

Komt u ook in actie?

Helpt u mee voor de realisatie van deze speciale transportcouveuse voor het Sophia Moeder & Kind Centrum? Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. 

Kijk voor meer info over het goede doel op www.vriendensophia.nl

Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken!