Goede doel 2022

Naast het verleggen van je eigen grenzen wordt met het lopen van de Omloop ook een goed doel gesponsord. Dit goede doel zorgt voor een extra motivatie voor de deelnemers om de finish te halen.

Het goede doel voor de aankomende editie is het Sophia Kinderziekenhuis met als specifiek doel het Kinderthoraxcentrum - So Fit & Fun Centrum. 

Kom in actie voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

Dit centrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen, luchtwegen, slokdarm en/of het middenrif. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Daarnaast worden er unieke luchtwegreconstructies, longoperaties en operaties aan slokdarm en middenrif verricht. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. 

Samen de schouders onder de realisatie van het Sophia ‘So Fit & Fun Centrum’
Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Als sporters weten jullie hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten van het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven. Een prachtig initiatief dat we graag samen met jullie willen gaan realiseren.  

Met de sponsoropbrengst van deze 32e Omloop willen wij een bijdrage leveren aan de realisatie van het So Fit & Fun Centrum voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

Komt u ook in actie?

Helpt u mee voor de realisatie van het So Fit en Fun Centrum voor het Sophia Kinderthoraxcentrum? Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. 

Kijk voor meer info over het goede doel op www.vriendensophia.nl

Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken!