Goede doel 2019

Naast het verleggen van je eigen grenzen wordt met het lopen van de Omloop ook een goed doel gesponsord. Dit goede doel zorgt voor een extra motivatie voor de deelnemers om de finish te halen.

Het goede doel voor de aankomende editie is het Sophia Kinderziekenhuis met als specifiek doel het Sophia Kinderhersenlab. 

Kom in actie voor het Sophia Kinderhersenlab!

Onze hersenen zijn het meest complexe orgaan van ons lichaam. Ze bepalen hoe wij ons ontwikkelen en hoe wij functioneren. De hersenen van kinderen zijn volop in ontwikkeling en zijn daardoor extra kwetsbaar. Kinderen met aandoeningen van de hersenen zijn in hun wezen aangetast en hebben vaak moeite om mee te doen in de samenleving. Dit beïnvloedt hun kwaliteit van leven en daardoor ook dat van hun ouders.

In het Sophia Kinderhersencentrum werken alle specialisten en wetenschappers met verstand van hersenen samen, voor kinderen met aandoeningen van hoofd, hersenen en zintuigen. Denk aan ernstige eet- en stemmingsstoornissen, maar ook hersentrauma’s en moeilijk behandelbare aandoeningen zoals epilepsie en autisme. Samen willen wij het Sophia Kinderhersenlab oprichten. 

In het Sophia Kinderhersenlab meten we de werking en ontwikkeling van de hersenen. Dat is belangrijk. Zo monitoren we onze patiënten, signaleren we problemen en kunnen we een training starten of aanpassen. In dit lab worden testen afgenomen en vragen we de kinderen om opdrachtjes te doen. We willen dat in een mooi en aansprekend parcours aanbieden zodat het voor de kinderen een plezier is om het parcours te doorlopen.

Omdat we zo bij heel veel kinderen met verschillende aandoeningen op dezelfde manier kunnen meten, leren we veel over de werking en ontwikkeling, snappen we beter hoe ziektes ontstaan en hoe we ze kunnen beïnvloeden. Zo combineren we zorg en onderzoek en werken we toe naar ons doel om iedere individuele patiënt zijn optimale niveau van functioneren en participatie in de samenleving te laten bereiken.

Met de sponsoropbrengst van deze 30e Omloop willen wij een bijdrage leveren om het Sophia Kinderhersenlab op te richten.

Komt u in actie?

Vindt u het ook belangrijk dat we het Sophia Kinderhersenlab kunnen realiseren? 

Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken!

Kijk voor meer info over het goede doel op Vrienden van het Sophia

of download de sponsorfolder.