Het eiland Goeree-Overflakkee

De Omloop van Goeree-Overflakkee wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd. De deelnemers verleggen hun grenzen om het mooie eiland Goeree – Overflakkee rond te lopen.

Goeree-Overflakkee is een groen, weids eiland met prachtige vergezichten en schitterende Hollandse luchten. Wie er wandelend of fietsend op uittrekt, ontdekt al snel hoe veelzijdig het is. Zowel in het oosten als in het westen zijn fraaie natuurgebieden te vinden, zoals de Kwade Hoek, Hellegatsplaten en de Slikken van Flakkee. De natuurgebieden op het eiland worden afgewisseld door eeuwenoude polderlandschappen. Er zijn jachthavens en authentieke dorpen, elk met een eigen karakter.

Er zijn kilometers lange stranden en een schitterend duingebied. Goeree – Overflakkee is omgeven door het water van de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Krammer-Volkerak en het Haringvliet. Het eiland ligt op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.  

Het mooie aan de Omloop is je als deelnemer het hele eiland ziet. De uitgebreide stranden, de eindeloze dijken, de hoge duinen en niet te vergeten de unieke natuurgebieden zoals de slikken en de gorzen. Dit maakt de Omloop tot een uniek en uitdagend evenement voor de echte volhouder.