Informatie

De eerste ‘Kinderomloop’ werd in 2004 georganiseerd ter ere van de 15e editie van de Omloop. Door het grote succes vindt er sindsdien elk jaar een Kinderomloop plaats.

Kinderen die in het schooljaar 2016-2017 deel uit maken van het basisonderwijs kunnen aan de Kinderomloop meedoen. Ook is deze tocht beschikbaar voor specifieke doelgroepen zoals de clienten van Hernesseroord, Gemiva, Sjaloom zorg en Geusje's Stee.  

De ‘Kinderomloop’ start zaterdagochtend om 11.00 uur bij Hernesseroord (Brasserie DOK16), het eindpunt is net als bij de andere afstanden bij ‘D’n Diek’. De 5 kilometer is voor kinderen uit groep 1 t/m groep 5 en de 15 kilometer groep 5 t/m 8. Dit houdt in dat kinderen uit groep 5 beide afstanden mogen lopen. De kinderen die mee lopen met de 5 kilometer doen dit onder begeleiding van ouders. Het inschrijfgeld bedraagt €2,50 voor de 5 kilometer, en €5,- voor de 15 kilometer.

De deelnemers van de Kinderomloop kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de ‘echte’ Omloop. Hierbij kan gedacht worden aan een echt rugnummer, een scan kaartje voor bij de controleposten, eten en drinken tijdens de Kinderomloop, medaille bij de finish en een certificaat. Ook kunnen de deelnemers van de Kinderomloop gebruik maken van de medische verzorgingsposten.

Leuke actie voor de deelnemers aan de 15 kilometertocht en de Kinderomloop 5/ 15 kilometer en hun begeleiders en/ of supporters!

Brasserie DOK16 heeft de volgende Omloopaanbieding op 19 augustus:

  • Koffie of thee met Arretjescake van € 3,50 voor € 3,00  
  • Koffie of thee met appelgebak € 4,50 voor € 4,00
  • Lunchkorting 15% op hele rekening

Scholen/ Vereniging

Bij de Kinderomloop is het mogelijk om als school of vereniging in te schrijven. De Omloop stimuleert het inschrijven via scholen en verenigingen. De reden hiervoor is dat kinderen de mogelijkheid hebben om de Kinderomloop gesponsord te lopen. Als extra stimulans is de helft van het bij elkaar gelopen bedrag voor de eigen school of vereniging. Wanneer er individueel gelopen wordt, komt het gehele bedrag ten goede aan het goede doel van de ‘echte’ Omloop.

De organisatie van De Omloop stelt sponsorenveloppen beschikbaar aan de school of vereniging die verspreid kunnen worden aan de deelnemende kinderen. De kinderen zoeken vervolgens zelf sponsors en innen zelf het geld. Dit kan eventueel met een machtigingsmogelijkheid.

De school of vereniging verzamelt de enveloppen, de organisatie van De Omloop haalt ze vervolgens op.

Je kunt hieronder de route bekijken.

5 kilometer

15 kilometer