Informatie

De eerste ‘Kinderomloop’ werd in 2004 georganiseerd ter ere van de 15e editie van de Omloop. Door het grote succes vindt er sindsdien elk jaar een Kinderomloop plaats.

Kinderen die in het schooljaar 2018-2019 deel uit maken van het basisonderwijs kunnen aan de Kinderomloop meedoen. Ook is deze tocht beschikbaar voor specifieke doelgroepen zoals de clienten van Hernesseroord, Gemiva, Sjaloom zorg en Geusje's Stee.  

De Kinderomloop vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus en nu ook start en finish vanaf het Diekhuusplein in Middelharnis. De (gezamenlijke) start is om 11.00 uur en tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen de startbewijzen opgehaald worden. Ook kan er nog ter plaatse ingeschreven worden. 

De 5 kilometer afstand is voor kinderen uit groep 1 t/m groep 5 en de 15 kilometer voor groep 5 t/m 8. Dit houdt in dat kinderen uit groep 5 beide afstanden mogen lopen. De kinderen die mee lopen met de 5 kilometer doen dit onder begeleiding van ouders. Het inschrijfgeld bedraagt €3,00 voor de 5 kilometer, en €6,00 voor de 15 kilometer.

 De deelnemers van de Kinderomloop kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de ‘echte’ Omloop. Hierbij kan gedacht worden aan een echt rugnummer, een scan kaartje voor bij de controleposten, eten en drinken tijdens de Kinderomloop, medaille bij de finish en een certificaat. Ook kunnen de deelnemers van de Kinderomloop gebruik maken van de medische verzorgingsposten.

Scholen/ Verenigingen

Bij de Kinderomloop is het mogelijk om als school of vereniging in te schrijven. De Omloop stimuleert het inschrijven via scholen en verenigingen. De reden hiervoor is dat kinderen de mogelijkheid hebben om de Kinderomloop gesponsord te lopen. Als extra stimulans is de helft van het bij elkaar gelopen bedrag voor de eigen school of vereniging. Wanneer er individueel gelopen wordt, komt het gehele bedrag ten goede aan het goede doel van de ‘echte’ Omloop.

De organisatie van De Omloop stelt sponsorenveloppen beschikbaar aan de school of vereniging die verspreid kunnen worden aan de deelnemende kinderen. De kinderen zoeken vervolgens zelf sponsors en innen zelf het geld. Dit kan eventueel met een machtigingsmogelijkheid.

De school of vereniging verzamelt de enveloppen, de organisatie van De Omloop haalt ze vervolgens op.

Je kunt hieronder de route bekijken.

5 kilometer

15 kilometer