Omloop genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen, stem!

28-11-2017 | 21:52

De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Begin 2018 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden waarvan zij vonden dat deze in aanmerking moesten komen voor landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning. De ontvangen aanmeldingen zijn geteld en beoordeeld. Via https://nl.surveymonkey.com/r/vrijwilligersprijzen kan tot maandag 4 december gestemd worden. 

De vrijwilligersorganisatie met de meeste inwonersstemmen en twee door de gemeente gekozen vrijwilligersorganisaties maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft op basis van de inzendingen gekozen voor Hospice Calando in Dirksland en Poppodium Jailhouse in Middelharnis.

Inwoners kunnen stemmen op één van de onderstaande vijf vrijwilligersorganisaties:

  • Stichting Omloop Goeree-Overflakkee
  • Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee
  • De Vliegende Brigade van NLGO
  • Goed voor Goed
  • KiKa Goeree-Overflakkee

 

Uitreiking prijzen

Vanaf 7 december 2017 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op 2 februari 2018 worden de juryprijzen uitgereikt tijdens een landelijke manifestatie waarvoor ook de staatssecretaris van VWS wordt uitgenodigd.

 

Voor meer informatie, zie de website van de Gemeente Goeree- Overflakkee