Side-events tijdens de Omloop

Leuke activiteiten tijdens het weekend van de 28e Omloop!

Tijdens het weekend van de Omloop is er veel te doen op Goeree-Overflakkee! In diverse dorpen zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kun je de lopers aanmoedigen en er gelijk een leuk dagje of avondje uit van maken.

Middelharnis

De Omloop start op het Diekhuusplein In Middelharnis. Om 19.00 uur is de start van de 110, 80 en 20 kilometer. Je kunt de lopers hier aanmoedigen en uitzwaaien onder het genot van live muziek die wordt verzorgd door Happy Music. En Ester Hart  treedt op voor de start van de Omloop! Ester Hart werd bekend door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2003. Voordat het startschot plaatsvindt op vrijdagavond om 19.00 uur zingt ze op het podium een mix van Eurovisieliedjes en danceclassics.  

Op het Diekhuusplein vind je bovendien een gezellig terras en speciaal voor de kleintjes is er een springkussen. Kinderen kunnen ook op de foto bij de spectaculaire Crashtender, dit is een brandweervoertuig voor speciale missies. Neem een kijkje bij de kraampjes van enkele goede doelen zoals Kika, Kinderzwerfboek, Geusjes Stee en het Sophia Kinderziekenhuis en geniet van de gezelligheid.

En op zaterdag kunnen hier natuurlijk de lopers toegejuichd worden die door Ab van de Valk bij de finish worden "binnengesproken" en op de foto worden gezet door Eilandennieuws.   

Zin in een gezellige avond? Kom naar Goedereede!

In Goedereede is vorig jaar op vrijdagavond een gezellig dorpsfeest gevierd. Dit beviel zo goed dat Goedereede ook dit jaar weer in het teken staat van de Omloop. Lopers én publiek genieten hier op vrijdagavond van live muziek en een DJ, terwijl een dweilband tussendoor de sfeer verhoogt. Een feestje meevieren in Goereese stijl is iets wat iedereen minimaal één keer in z’n leven moet hebben gedaan. Zelfs het samen opruimen na afloop is leuk en gezellig!

De Omloop heeft op verzoek van een aantal enthousiaste inwoners van Goedereede een Goereeloop, een loop van circa 20 km van Middelharnis naar Goedereede in het leven geroepen. De tocht start om 19.00 uur in Middelharnis en eindigt op de markt in Goedereede.

Ouddorp (Post Westhoeve, Oudelandseweg 100 / Brouwersdam)

Deze grote verzorgingspost herbergt een groot en heerlijk geheim: de verkrijgbaarheid van huisgemaakte, verse friet van zelf geteelde Westhoeve aardappelen. Het is een belevenis op zich om tussen 23.30 en 03.00 uur bij de schuur aldaar een frietje te nuttigen.

Start de dag met een Cultureel ontbijt in Oude-Tonge

In Oude-Tonge wordt op het Kaaiplein tussen 07.00 en 10.00 uur een dorpsontbijt verzorgd. Hier worden ongeveer 150 personen verwacht, verspreid over twee groepen van 75 bewoners. Het ontbijt wordt opgeluisterd door optredens en demonstraties van diverse culturele verenigingen en formaties. Vanaf 10.00 uur gaat een cultureel programma van start met optredens van het saxofoonkwartet Sax ’a Holic, popbands Ongeregeld en 4Something en het Flakkees Piratenkoor. Bij slecht weer wordt ofwel gebruik gemaakt van een tent of de activiteiten worden verplaatst naar de kantine van de Watersportvereniging.

Koninklijk welkom in Ooltgensplaat

In Ooltgensplaat worden de lopers, tussen 10.00 en 14.00 uur, welkom geheten op het fietspad naast Fort Prins Frederik door de Prins en Prinses van het Fort. Het gevoel van welkom wordt nog versterkt door een feestelijke versiering en spandoeken. In ’t Centrum zorgt een muzikant voor live muziek. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Tussen 13.00 en 15.00 uur is er voor de kleintjes een stoeptekenwedstrijd op de stoep voor de school naast ’t Centrum. Hier is ook een gezellige markt ingericht.

Wereldrecord in Den Bommel

Als afsluiting van een week lang hutten bouwen door de jeugd van Den Bommel, wordt de langste welkomststraat voor de wandelaars op Goeree-Overflakkee gecreëerd. Jeugd, ouders en begeleiders proberen in Den Bommel de langste stoepkrijttekening van de wereld te maken, waarbij ook de lopers gevraagd wordt hun bijdrage te leveren door bijvoorbeeld hun naam toe te voegen aan deze recordpoging. Het is de bedoeling dat er een stoepkrijttekening wordt gemaakt, die aan de Schaapsweg begint en helemaal reikt tot aan de Bommelse Voorstraat. Er wordt zelfs gefluisterd dat het Guinness Book of Records hier lucht van gekregen heeft en de poging wellicht zelfs officieel op zou willen tekenen. Natuurlijk zal het ook in Den Bommel rondom dit spektakel op de Omloopdag aan gezelligheid niet ontbreken. De doorkomst van de lopers is op zaterdag tussen 09.00 en 16.30.

Stad aan het Haringvliet

Gedurende de gehele zaterdag, van 09.30 tot 17.30 uur, passeren de lopers Stad aan het Haringvliet. De laatste tien a vijftien edities van de Omloop zijn de meest uiteenlopende activiteiten op Stad gepasseerd: straattheater, diverse ludieke acts, muzikale optredens. Wat gaat er dit jaar gebeuren? Wij weten het niet – dat is tekenend voor de Stadtenaar - maar dát er iets gaat gebeuren is wel zeker!