Side-events tijdens de Omloop

Leuke activiteiten tijdens het weekend van de 29e Omloop!

Tijdens het weekend van de Omloop is er veel te doen op Goeree-Overflakkee! In diverse dorpen zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kun je de lopers aanmoedigen en er gelijk een leuk dagje of avondje uit van maken.

Zodra de programmering bekend is zal deze hier toegevoegd worden.

Middelharnis

De Wannebiezz geven de aftrap!
Vrijdag, vanaf 18.00 uur – Diekhuusplein Middelharnis
De Omloop is al voor de lopers van start gaan een feestje. Want de Rotterdamse Wannebiezz geven een vrolijk optreden op het Diekhuusplein. De bandleden Arie, Rocco en Gilles vinden het fantastisch dat lopers zich inzetten voor het goede doel. 110 kilometer wandelen is een hele prestatie. De Wannebiezz juichen dat niet alleen toe, ze komen dat ook toe zingen. Een optreden van de Rotterdammers zonder het opgewekte nummer "Goeiemorge Zonneschijn" is ondenkbaar. En wat ze natuurlijk ook gaan spelen is het toepasselijke You'll Never Walk Alone.

Goedereede

Vrijdag vanaf 21.30 uur - Centrum Goedereede

Eén van de gezelligste plekken om te genieten van de Omloop. Lopers en publiek krijgen een warm welkom in het stadje en worden getrakteerd op live muziek. Dit jaar is de tocht van 20 kilometer van Middelharnis naar Goedereede voor het eerst een lichtjestour. Dat betekent dat de lopers lichtjes dragen en het stadje versierd wordt met verlichting.

Ook voor de toeschouwers wordt het een groot feest met optredens van de Koninklijke fanfare Apollo, de dweilband van Brassband Concordia, de band "Ongeregeld" en DJ Kees. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 0.00 uur.

Ongeregeld: 'Nog nooit een gelopen, nog nooit een overgeslagen' , Onder dat motto leukt 'de firma Ongeregeld in muziek' ook dit jaar de omloop weer op. 

Ouddorp (Post Westhoeve, Oudelandseweg 100 / Brouwersdam)

De schuur van Aardappelhandel Westhoeve is een plek waar de lopers naar uitkijken, omdat ze er kunnen uitblazen en genieten van een warme maaltijd. Het publiek kan er smullen van verse patat van Flakkeese bodem, voor de kenners - Westhoeve Frites!

Dit jaar wordt de post gesponsord door AXXI Auto

Oude-Tonge 

Zaterdag van 04.30 – 13.00 uur – Kaai Oude-Tonge
Ook dit jaar is de familie Westra weer van plan om pannenkoeken te bakken voor de lopers.
Dit doen ze al jaren met veel plezier.
Sommige lopers vragen al van te voren of ze weer kunnen rekenen op deze overheerlijke pannekoeken.

Ooltgensplaat

Zaterdag van 9.00 – 14.00 uur, Weesmolenstraat 12 Ooltgensplaat

Ooltgensplaat is een goede plek om de lopers een hart onder de riem te steken. Ze zijn al een heel eind, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Dus dan is een duwtje in de rug meer dan welkom.

Er is live-muziek, een kleine markt en een springkussen voor de kinderen.

Stad aan het Haringvliet

Verrassing op Stad

Zaterdag 10.00-17.30 uur – Haven Stad aan ‘t Haringvliet.

De inwoners van het gezellige ‘Stad’ hebben ieder jaar een verrassing in petto voor de deelnemers aan de Omloop. Een jonkvrouw op een toren die lopers een warm onthaal geeft of een zelfgeschreven lied om de lopers een hart onder de riem te steken.

Ieder jaar komen de Stadtenaren met iets origineels op de proppen!

Middelharnis - Finish

Feest bij de finish Zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur – Diekhuusplein Middelharnis

Gladiolen, muziek en medailles. In Middelharnis worden de lopers als helden binnengehaald.

De hele dag door zijn er allerlei activiteiten in het centrum.