Update 31e editie van de Omloop 2020

01-04-2020 | 00:00

Beste dames, heren, meisjes en jongens,  

het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig en raakt ons allen. Zoals jullie weten hebben wij de presentatieavond dit jaar door het coronavirus moeten annuleren. Op deze avond komen een aantal zaken aan de orde waarvan één van de belangrijkste het delen van het goede doel is.

Niemand weet helaas hoe door het coronavirus de komende maanden eruit zullen zien. Wij weten dat uiteraard ook niet, maar willen in deze moeilijke periode wel positief blijven. Wij begrijpen dat bij weinig mensen de prioriteit bij de Omloop ligt, omdat er andere uitdagingen zijn. Wij willen meegeven dat het met de huidige berichtgeving vanuit Den Haag en de kennis van dit moment nog steeds onze intentie is om de 31e Omloop 2020 op 28 en 29 augustus door te laten gaan. Uiteraard als blijkt dat deze door nieuwe maatregelen vanuit de overheid geen doorgang kan vinden zullen wij ons hier zonder pardon aan conformeren.

Wij houden u op de hoogte!

Mocht alles gewoon door kunnen gaan dan willen wij  graag het goede doel toelichten;

Kom in actie voor het Sophia Moeder en Kind Centrum

In de meeste gevallen eindigt een zwangerschap met de geboorte van een gezond kind. Maar dit is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1400  kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Dit is uiteraard een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan moeder en kind te leveren. Zo wordt op de afdeling Neonatologie gezorgd voor te vroeg geboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben.

Alle lopers van de Omloop kunnen zich in 2020 inzetten voor het Moeder en Kind Centrum en bijdragen aan een levensreddende wens.

Het Sophia Moeder en Kind Centrum is voor streekziekenhuizen in Zeeland, Zuid-Holland en een deel van Noord-Brabant verantwoordelijk voor het vervoer van deze allerkleinsten. Zodat zij in Rotterdam de specialistische zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Dit vervoer gaat per ambulance maar voor optimale zorg is hiervoor een speciale transport couveuse nodig. Een warme, veilige omgeving voor de kwetsbare baby voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden. Denk hierbij aan het continu observeren van de vitale functies zoals de hartslag, ademhaling en bloeddruk. Maar ook het ondersteunen van de ademhaling en het toedienen van medicatie. Voor dit uiterst belangrijke apparaat is veel geld nodig en daarom vragen we uw hulp.

Komt u ook in actie?
Helpt u mee voor de realisatie van deze speciale transportcouveuse voor het Sophia Moeder & Kind Centrum? Draag dan uw steentje bij tijdens de Omloop door een eigen sponsoractie aan te maken. 

Kijk voor meer info over het goede doel op www.vriendensophia.nl