OMLOOP 2022 ANDERE VORM

30-05-2022 | 20:04

Het bestuur van de Omloop Goeree-Overflakkee heeft na uitgebreid overleg helaas moeten besluiten om de 32e editie van de Omloop niet in de oorspronkelijke vorm te gaan organiseren.

Het is een moeilijke beslissing waarbij de organisatie wandelaars, vrijwilligers, sponsors, het goede doel en alle andere stakeholders opnieuw teleur moet stellen, maar met de huidige onzekerheden en bestuurssamenstelling krijgen we het organisatorisch niet rond.

De Omloop mag natuurlijk niet verdwijnen, dus om de lange afstand wandelliefhebbers toch een uitdaging te bieden kan er net als vorig jaar ingeschreven worden voor een Virtuele Omloop (110 km) of Kennedymars (80 km) die gelopen moet worden in het weekend van 26 augustus t/m 29 augustus.

Daarnaast wordt op 26 augustus de Goereeloop (20 km) georganiseerd, met start op 26 augustus 19.00 uur in Middelharnis bij de Staver en finish als vanouds in Goedereede waar door de Oranjevereniging Goedereede weer een mooi feest georganiseerd wordt.

De 80 en 110 km wandelaars kunnen in eigen omgeving de afstand lopen maar kunnen ook mee starten of aansluiten bij de 20 km wandelaars. Voor verzorging onderweg moet zelf gezorgd worden of kan men gebruik maken van de bestaande horecagelegenheden. 

De 80 km dient binnen de 20 uur (incl. rustpauzes) en de 110 km binnen 24 uur (incl. rustpauzes) te worden volbracht.

Voor alle afstanden is er een herinneringsmedaille en voor de lange afstanden tevens een certificaat en stempel voor in het wandelboekje.

Het inschrijfgeld bedraagt 9 Euro inclusief medaille voor de 110 en 80 km,
7,50 Euro voor de 20 km  en 4 Euro exclusief medaille voor alle afstanden.

Inschrijving en deelname alleen online / digitaal via de website.